Pastoor de Vosstraat 9B, Oosterzele +32 477 35 02 53 Info@decobeton.be

Regenwaterputten

Een regenwaterput is een ondergrondse opvangput om het regenwater te kunnen recupereren. Het regenwater wordt opgevangen via het dak, dakgoot en regenpijp.

Het regenwater is ideaal te gebruiken voor huishoudelijke doeleinden, oa voor het gebruik van wasmachine en toilet. Het is zeker een must om de tuin te besproeien,  het wassen van de wagen, onderhoud van terrassen enz… Een aangepaste filterput zorgt er voor dat het regenwater gezuiverd wordt. De regenwaterput is gemaakt uit machinaal getrild beton. 

Aan de bovenkant bevindt zich een gewapende dekplaat die bestand is tegen 800 kg/m². Dit deksel biedt een gebruiksvriendelijk onderhoud. 

Bij Deco Beton worden deze putten geproduceerd met een inhoud van 1500L, 2000L, 3000L, 5000L, 7500L en 10000L  met de bijpassende dekplaat.

Moffen in SBR

Het koppelen van regenwaterputten via een verbindingsmof is een populaire trend die zich vandaag meer en meer voordoet. De pvc-buis wordt van de ene regenwaterput naar de andere regenwaterput geplaatst in de richting van binnenwand naar buitenwand.

Op deze manier kan men met een perfect dichte verbinding meerdere putten met elkaar verbinden.